CODEX - Kohavision

E shtunë
18:00

CODEX është një emision televiziv që i kushtohet botës së librave. Me formatin e një interviste gjysmë orëshe, CODEX është një platformë televizive diskursi publik, në të cilën figura kryesisht publike nga fusha e artit, shkencës, politikës dhe kulturës flasin për tema të ndryshme nga dashuria te pushteti, nga liria te të derjtat e njeriut, nga religjioni te filozofia, dhe nga historia te utopia. Subjektet e bisedave në CODEX varen nga tre librat që mysafirët sjellin me vete në emision ku ata pastaj intervistohen apo bisedojnë për temat e tyre me autorin dhe moderatorin e emisionit CODEX, Durim Abdullahu. Kurse, në fund të emisionit në rubrikën "Libri i javës", punlikut i propozohet një libër për tu lexuar. Emisioni CODEX ka nisur të transmetohet nga e diela e 14 majit të vitit 2017, në ora 17:30. Kurse nga 11 nëntori 2017, CODEX transmetohet të shtuneve në ora 18:00. 

Të fundit nga CODEX - Kohavision

12